Hormonen in balans

Je stofwisseling, spijsvertering, bloedsuikerspiegel & hormonen weer in balans en verbetering van je klachten door het hormoonbalansdieet

 

De afgelopen jaren heb ik veel dames in mijn praktijk gezien met voedingsgerelateerde klachten, hormonen uit balans, en moeite met afvallen. Soms is het dan goed om net even een stapje verder te gaan. Dit doen we niet door te vasten of te sappen maar door gezonde reinigende voeding te eten en drinken en de belastende stoffen uit de voeding te halen. Hierdoor reinigen de lever, galblaas en alvleesklier. Dit zijn de organen die een belangrijke rol spelen bij de voedselvertering en stofwisseling. Ook gunnen we de darmen rust zodat deze zich kunnen herstellen. Want darmen die niet goed functioneren zijn vaak een onderliggend probleem voor andere klachten en kwalen.

 

Dus voel jij je verstopt, zwaar, dik, mat en moe? Heb je weinig energie, je lichaamsgewicht niet onder controle, een trage stofwisseling, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen, hoofdpijn, obstipatie, een milde vorm van depressie, aanhoudende ontstekingen zoals pijnlijke gewrichten of aanhoudende allergieën? Dan is mijn hormoonbalans dieet een oplossing voor jou. Samen met jou kijk ik tijdens het eerste consult welke voeding en welk programma het beste past bij JOU en jouw wensen (en klachten)

Lees hier de ervaring van 1 van mijn klanten met het hormoonbalans dieet:

 

Vol enthousiasme startte ik met het hormoonbalans dieet, nadat ik bij Monique aangegeven had dat ik al jaren last heb van een opgezwollen gevoel na het eten, het idee bepaalde voedingsstoffen minder te verdragen (waaronder melkproducten) en zeer veel last van mijn menstruatie.

Ik vond de gerechten erg leuk om te maken, doordat ik zoveel groenten gebruiken kon. Ik heb heel veel uitgeprobeerd met kruiden wat ervoor zorgde dat ik zo genoot van mijn eten, dat 'gewoon' eten haast smakeloos leek te zijn. De kruidenthee vond ik heerlijk en al na korte tijd, werd het opgeblazen gevoel minder (en verdween uiteindelijk). Een bijkomend voordeel was dat mijn huid straalde en wat heel prettig was: een menstruatie die ik door kon komen zonder medicatie (is dat de gember???)

Mijn dochter at vol enthousiasme mee en ondanks dat ik de kichadi maar enkele keren at en het wandelen me minimaal lukte, vlogen de kilo's er ook nog eens af (en dat was niet eens mijn opzet geweest).

Ik had overdag nooit honger, sterker nog, ik kon de porties niet op. Ik ontdekte dat ik dol op muntthee ben en leerde de verschillende smaken combineren bij het eten.

Ik ben erachter gekomen dat melkproducten inderdaad niet prettig voor mijn lichaam zijn en gebruik die dan bij voorkeur ook niet meer.

Ik ben gehecht geraakt aan de vele eieren en de groenten+kruiden en eet op die manier dan ook lekker verder.

Ik vind dit programma prima om te doen, geen honger-gevoel en ik merkte al direct de vele voordelen.

Bedankt voor de support Monique!

 

Resultaten gezien in mijn praktijk:

 

Afvallen ( juist als afvallen moeilijk gaat)

Vermoeidheid( ook na burn-out en bij after dinner dip en bij opstaan)

Hoofdpijn

Maagdarm problemen maagzuurklachten, diarree, obstipatie, prikkelbare darm

Huid onzuiver en acne

KNO zoals reukvermogen terug en oorklachten

Afvallen na hormoonbehandelingen

Lipoedeem

Artrose

Allergie

Eczeem

Psoriasis

Stijfheid en RSI

Hooikoorts

Astma

Licht depressieve klachten en stemmingwisselingen

Ontstekingen slijmbeurs en tanden

Wattig in hoofd

Menstruatie klachten sterk

Overgangsklachten

Alle klachten eindigend op itis (= ontstekingen)

 

 

 

Uitgangspunten hormoonbalans dieet:

 

Orthomoleculaire voeding

 

Hormoonbalans

 

In balans brengen van de bloedsuikerspiegel

 

Reiniging van het lichaam door ontgiftende werking

Verjongend

 

Kalmerend effect op de geest

 

Verbeteren spijsvertering

 

Verbeteren stofwisseling

 

Toepasbaar

 

 

• Gewichtsconsulente Monique © 2016 •