Ervaringen

Ervaringen

Het indrukwekkende verhaal van Manuela 

Als je (hormoonafhankelijke) borstkanker hebt en daarvoor preventief chemokuren en hormoonbehandelingen krijgt is dat al erg genoeg. Als je hierdoor ook nog eens 11 kg aankomt en je conditie en energie niveau flink afneemt is dat natuurlijk een hele vervelende bijkomstigheid . Hoe Manuela ook haar best deed het lukte haar niet om die kilo’s weer kwijt te raken. 


Tijdens een informatieavond over voeding en borstkanker werd haar ook medegedeeld dat ze al blij mocht zijn dat ze niet meer verder aan zou komen. Niet echt een motiverend verhaal vond Manuela. Op 22 Maart kwam ze bij mij voor een intake gesprek en hebben we eerst alles uitgebreid besproken. Wat een positieve vrouw vond ik jou toen al en wat wilde ik jou ook graag helpen! Dat de motivatie bij Manuela goed zat daar was ik al snel van overtuigd. Maar of ik haar ook echt kon helpen?


Nu heb ik al 12 jaar ervaring met het begeleiden van mensen met overgewicht maar nog nooit eerder na een chemo en hormoonkuur. Toevallig had ik nog niet zo lang geleden een cursus Psyche & Overgewicht gedaan die gegeven werd door Jacqueline Vogelaar.  Jacqueline begeleid  net als ik mensen met overgewicht en kreeg zelf ook die verschrikkelijke diagnose. Ook zij kreeg toen de boodschap mee “U gaat dik worden” maar als coach was dat voor haar natuurlijk geen optie.


Om zeker te weten dat ik geen verkeerde adviezen aan Manuela zou geven (ze mag bijvoorbeeld geen voeding met oestrogenen) heb ik contact gezocht met Jacqueline en heeft ze me voorzien van adviezen. In die periode stond ook net haar verhaal in de Vriendin die ik al had gekocht. Nu stond  niets ons meer in de weg om te gaan bewijzen dat het wel kon, afvallen!


7 Juni was Manuela weer bij me op consult. En wat straalt ze weer en wat ziet ze er mooi uit! Ondanks diverse leuke feestjes met bbq was ze weer netjes afgevallen. Op 8 ons na nu 10 kg! Maar ook haar vetpercentage is flink gezakt, zeker ook rond de buik. Haar energie is gelukkig ook terug.

Manuela ik heb veel van je geleerd, wat ik weer kan gebruiken voor andere klanten. Dank je wel daarvoor. Maar vooral dank je wel voor je vertrouwen en je inzet! Ik ben MEGA trots op je en ga je zeker nog niet (helemaal) loslaten. Je streefgewicht heb je namelijk al bereikt, maar zoals dat vaker gaat hebben we (omdat de resultaten zo goed zijn) jouw streefgewicht nu voor de 2e keer bijgesteld.


Met jouw inzet gaat dat helemaal goed komen!

Lees hier de ervaring van 1 van mijn klanten met het hormoonbalans dieet


Vol enthousiasme startte ik met het hormoonbalansdieet, nadat ik bij Monique aangegeven had dat ik al jaren last heb van een opgezwollen gevoel na het eten, het idee bepaalde voedingsstoffen minder te verdragen (waaronder melkproducten) en zeer veel last van mijn menstruatie.


Ik vond de gerechten erg leuk om te maken, doordat ik zoveel groenten gebruiken kon. Ik heb heel veel uitgeprobeerd met kruiden wat ervoor zorgde dat ik zo genoot van mijn eten, dat 'gewoon' eten haast smakeloos leek te zijn geworden. De kruidenthee vond ik heerlijk en al na korte tijd, werd het opgeblazen gevoel minder (en verdween uiteindelijk). Een bijkomend voordeel was dat mijn huid straalde en wat heel prettig was: een menstruatie die ik door kon komen zonder medicatie (is dat de gember???)

Mijn dochter at vol enthousiasme mee en ondanks dat ik de kichadi maar enkele keren at en het wandelen me minimaal lukte, vlogen de kilo's er ook nog eens af (en dat was niet eens mijn opzet geweest).

 

Ik had overdag nooit honger, sterker nog, ik kon de porties niet op. Ik ontdekte dat ik dol op muntthee ben en leerde de verschillende smaken combineren bij het eten.

 

Ik ben erachter gekomen dat melkproducten inderdaad niet prettig voor mijn lichaam zijn en gebruik die dan bij voorkeur ook niet meer.

Ik ben gehecht geraakt aan de vele eieren en de groenten+kruiden en eet op die manier dan ook lekker verder.

 

Ik vind deze manier van eten heel goed te doen: geen honger-gevoel en ik merkte al direct voordelen.


Bedankt voor de support Monique!


Lees hier de ervaring van Ester


Ik was al heel lang verslaafd aan suiker en koolhydraten en wilde daar graag vanaf. Door drukte stelde ik alles maar uit en de knop wilde maar niet om.

Met veel tegenzin ben ik toch begonnen. En wat ik nooit gedacht zou hebben. Ik pikte het snel op en ben ervoor gegaan. Snel voelde ik me stukken beter en had meer energie.

Geen dutjes meer op de bank, in de ochtend fluitend opstaan ipv graag willen blijven liggen etc.

2 dingen die ik echt geleerd heb: mijn vermoeidheid lag voor een heel groot gedeelte aan mijn eetpatroon. Die link heb ik nu echt wel gelegd, echt een openbaring! Daarnaast voor mij persoonlijk heel belangrijk: als ik een keertje de fout in ga pik ik mezelf weer heel snel op en ga gewoon weer verder met het programma. Vroeger zou ik meteen weer doorgaan met mijn oude patroon.

Ben nu 8 kilo kwijt in 6 weken en ga zo nog lekker een tijdje door !


Bedankt Monique voor alle steun !

Contactgegevens

Concordialaan 145b

4871 ZA Etten-Leur

info@gewichtsconsulentemonique.nl

06-46763931

Tijden

Maandag     9.30-10.30 Burn & Relax Rucphen

Dinsdag       8.00-17.00 Praktijk Etten-Leur

Woensdag   8.00-17.00 Praktijk Etten-Leur

Donderdag    9.30-10.30 Burn & Relax Rucphen

Vrijdag           8.00-17.00 Praktijk Etten-Leur

Zaterdag       docent Kosmeoo Health Amersfoort

• Gewichtsconsulente Monique © 2019•