Orthomoleculaire Voeding

Orthomoleculaire Voeding

Orthomoleculaire geneeskunde gaat er vanuit dat voeding kan worden ingezet voor het verbeteren van klachten in plaats van medicijnen die alleen symptoom bestrijden.

 

Ortho betekend juist en moleculair betekent stoffen (moleculen).

 

Orthomoleculaire voeding betekent dus de juiste voeding. Uitgangspunt hierbij is dat een goed voedingspatroon de juiste voedingsstoffen levert voor een optimale gezondheid.

Ons welzijn wordt sterk bepaald door wat we eten en hoe we eten. Veel mensen zijn vergeten hoe het voelt om vol energie wakker te worden en de hele dag energiek te blijven.

Veel klachten ontstaan niet door een gebrek aan voeding maar door een gebrek aan vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Gezonde voeding dus als basis voor onze gezondheid en ter voorkoming van vele klachten en kwalen. Daarnaast kan orthomoleculaire voeding worden ingezet voor het verbeteren van veel klachten zoals vermoeidheid, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, acne en huidklachten, voedselallergie of intolerantie, spataderen (dus ook aambeien!) , restless leggs (onrustige benen), psoriasis, problemen rondom de menstruatie, oorsuizen, lichte depressie, enz. Wil jij weten of ik iets voor jouw (klachten) kan betekenen neem dan gerust contact met me op.

 

 

Uitgangspunten orthomoleculaire voeding

 

Ontzurende voeding

Veel groenten

Meer onverzadigde vetten dan verzadigde vetten

Meer onverzadigde omega 3 dan omega 6

Meer plantaardige eiwitten dan dierlijke

Zoveel mogelijk profiteren van de micronutriënten in de voeding

De bloedsuikerspiegel zo constant mogelijk houden

Kant en klaar producten mijden, oftewel vermijden transvetten ,suiker, toegevoegde stoffen en bepaalde E nummers

 

 

 

 

• Gewichtsconsulente Monique © 2016 •