Reacties

Reacties

Lees hier de ervaring van 1 van mijn klanten met het 30 dagen plan:

 

Vol enthousiasme startte ik met de 30dagen-kuur, nadat ik bij Monique aangegeven had dat ik al jaren last heb van een opgezwollen gevoel na het eten, het idee bepaalde voedingsstoffen minder te verdragen (waaronder melkproducten) en zeer veel last van mijn menstruatie.

Ik vond de gerechten erg leuk om te maken, doordat ik zoveel groenten gebruiken kon. Ik heb heel veel uitgeprobeerd met kruiden wat ervoor zorgde dat ik zo genoot van mijn eten, dat 'gewoon' eten haast smakeloos leek te zijn na de 30 dagen. De kruidenthee vond ik heerlijk en al na korte tijd, werd het opgeblazen gevoel minder (en verdween uiteindelijk). Een bijkomend voordeel was dat mijn huid straalde en wat heel prettig was: een menstruatie die ik door kon komen zonder medicatie (is dat de gember???)

Mijn dochter at vol enthousiasme mee en ondanks dat ik de kichadi maar enkele keren at en het wandelen me minimaal lukte, vlogen de kilo's er ook nog eens af (en dat was niet eens mijn opzet geweest).

Ik had overdag nooit honger, sterker nog, ik kon de porties niet op. Ik ontdekte dat ik dol op muntthee ben en leerde de verschillende smaken combineren bij het eten.

Inmiddels zijn de 30 dagen voorbij. Ik ben erachter gekomen dat melkproducten inderdaad niet prettig voor mijn lichaam zijn en gebruik die dan bij voorkeur ook niet meer.

Ik ben gehecht geraakt aan de vele eieren en de groenten+kruiden en eet op die manier dan ook lekker verder.

Ik vind deze kuur heel goed te doen: geen honger-gevoel en ik merkte al direct voordelen.

 

 

Het indrukwekkende verhaal van Manuela :

Als je (hormoonafhankelijke) borstkanker hebt en daarvoor preventief chemokuren en hormoonbehandelingen krijgt is dat al erg genoeg. Als je hierdoor ook nog eens 11 kg aankomt en je conditie en energie niveau flink afneemt is dat natuurlijk een hele vervelende bijkomstigheid . Hoe Manuela ook haar best deed het lukte haar niet om die kilo’s weer kwijt te raken. Tijdens een informatieavond over voeding en borstkanker werd haar ook medegedeeld dat ze al blij mocht zijn dat ze niet meer verder aan zou komen. Niet echt een motiverend verhaal vond Manuela. Op 22 Maart kwam ze bij mij voor een intake gesprek en hebben we eerst alles uitgebreid besproken. Wat een positieve vrouw vond ik jou toen al en wat wilde ik jou ook graag helpen! Dat de motivatie bij Manuela goed zat daar was ik al snel van overtuigd. Maar of ik haar ook echt kon helpen?

Nu heb ik al 9 jaar ervaring met het begeleiden van mensen met overgewicht maar nog nooit eerder na een chemo en hormoonkuur. Toevallig had ik nog niet zo lang geleden een cursus Psyche & Overgewicht gedaan die gegeven werd door Jacqueline Vogelaar. Jacqueline begeleid net als ik mensen met overgewicht en kreeg zelf ook die verschrikkelijke diagnose. Ook zij kreeg toen de boodschap mee “U gaat dik worden” maar als coach was dat voor haar natuurlijk geen optie.

Om zeker te weten dat ik geen verkeerde adviezen aan Manuela zou geven (ze mag bijvoorbeeld geen voeding met oestrogenen) heb ik contact gezocht met Jacqueline en heeft ze me voorzien van adviezen. In die periode stond ook net haar verhaal in de Vriendin die ik al had gekocht. Nu stond niets ons meer in de weg om te gaan bewijzen dat het wel kon, afvallen!

7 Juni was Manuela weer bij me op consult. En wat straalt ze weer en wat ziet ze er mooi uit! Ondanks diverse leuke feestjes met bbq was ze weer netjes afgevallen. Op 8 ons na nu 10 kg! Maar ook haar vetpercentage is flink gezakt, zeker ook rond de buik. Haar energie is gelukkig ook terug.

Manuela ik heb veel van je geleerd, wat ik weer kan gebruiken voor andere klanten. Dank je wel daarvoor. Maar vooral dank je wel voor je vertrouwen en je inzet! Ik ben MEGA trots op je en ga je zeker nog niet (helemaal) loslaten. Je streefgewicht heb je namelijk al bereikt, maar zoals dat vaker gaat hebben we (omdat de resultaten zo goed zijn) jouw streefgewicht nu voor de 2e keer bijgesteld. Met jou inzet gaat dat helemaal goed komen!

 

Vind nog meer succesverhalen op onze Facebook!

• Gewichtsconsulente Monique © 2016 •